Preinačena odluka

Ništa od obrane sa slobode: Sedmorica napadača na Srbe u Uzdolju vraćaju se u istražni zatvor

Hina

foto: PIXSELL

foto: PIXSELL

Osumnjičeni su se kao pripadnici navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine s više osobnih vozila uputili prema mjestu Uzdolje, kako bi otišli u ugostiteljski objekt, gdje su se susreli sa skupinom ranije prijavljenih osoba, znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys.ŠIBENIK – Preinačena je odluka suca istrage na šibenskom sudu pa se sedmorica osumnjičenih za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju, koji su ranije pušteni da se brane sa slobode, vraćaju u istražni zatvor, doznaje se u srijedu sa šibenskog Županijskog suda.


„Izvanraspravno vijeće preinačilo je odluku suca istrage i produžilo istražni zatvor za svu sedmoricu za još dva mjeseca“, potvrdio je glasnogovornik tog suda Branko Ivić.


Sedmoricu osumnjičenih za napad na vlasnika i goste kafića u Uzdolju 21. kolovoza sud je krajem listopada pustio da se brane sa slobode i odredio im mjere opreza.
Osumnjičeni su se kao pripadnici navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine s više osobnih vozila uputili prema mjestu Uzdolje, kako bi otišli u ugostiteljski objekt, gdje su se susreli sa skupinom ranije prijavljenih osoba, znajući da se u tom ugostiteljskom objektu prati nogometna utakmica Crvena Zvezda-Young Boys.


Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega je jedan od osumnjičenih izašao iz vozila i otišao pješice ‘u izvidnicu’ u kafić, a potom se vratio do osumnjičenih.


Oko 22.15 sati osobnim vozilima dovezli su se ispred ugostiteljskog objekta u kojeg su ušli s navučenim ‘fantomkama’. Tamo su započeli verbalno vrijeđati vlasnicu i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama s kojima su potom napali i zatečene goste. Petero gostiju lakše je ozlijeđeno, a među njima i jedan maloljetnik.