Rezultati očevida

Nije stao na stop, ušao u raskrižje pa na njega naletio motociklist. Preminuo na mjestu, a putnica teško stradala

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Vozač i putnica na motociklu odbačeni su u odvodni kanal.Varaždinska policijska uprava priopćila je detalje teške prometne nesreće što se jučer, u 15.45 sati, dogodila u ulici Vladimira Nazora u Turčinu, a sa smrtno stradalom osobom.


Očevidom je utvrđeno da je 41-godišnjak upravljao automobilom ulicom Vladimira Nazora iz smjera Kolodvorske ulice. Dolaskom do raskrižja s kolnicima Zagrebačke ulice i ulice Glavić, nije se zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja, već je ušao u raskrižje skrećući ulijevo, kojom prilikom nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska.


Zbog toga je na prednji lijevi dio njegovog vozila, prednjim dijelom naletio motocikl kojim je u smjeru ulice Vladimira Nazora, zadržavajući smjer kretanja ravno, upravljao 25-godišnjak.
Od siline udara, motocikl je odbačen uz istočni rub kolnika Zagrebačke ulice, dok su vozač i putnica odbačeni u odvodni kanal s istočne strane kolnika ulice Glavić.


Vozač motocikla je zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, a putnica je zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržana na liječenju.


Na mjesto događaja izašao je zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu koji je prisustvovao očevidu te odredio obdukciju i sva potrebna vještačenja.


Za vrijeme trajanja očevida navedena dionica državne ceste D-3 bila je zatvorena za sav promet sve do 20 sati.