Josip Rođak

Nezapamćen zločin pomahnitalog oca u Pagu: ‘Djeca su ležala na betonu u kriminalnom stanju’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Počeo sam dozivati majku, a ona je dotrčala dolje i vikala: 'Kurvin sine'. Nismo ih smjeli dignuti, samo da vidimo jesu svi živi, ja sam uzeo malog od dvije i pol godine, odnio ga kod sebe i pokrio ga dekom, rekao je vlasnik kućePAG Otac koji je jutros bacio četvero djece s prvog kata kuće u Pagu, s visine od šest metara, pri čemu je dvoje djece teško ozlijeđeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar. 


Riječ je o 54-godišnjem Josipu Rođaku koji je prije desetak godina na Pag doselio iz Virovitice, doznaje Index. On je priveden i nalazi se u prostorijama policije. 


Iz Kampa Šimuni potvrdili su informaciju, koju je prvi objavio Index, da je muškarac koji je bacio četvero djece s prvog kata njihov zaposlenik.
“U ovom trenutku ne možemo niti želimo komentirati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u tijeku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim skupinama”, poručili su.


U tom se kampu zaposlio 1999. godine, pa nakratko prešao u drugu firmu te se na posao u kamp Šimuni vratio 2002.


Jedan od bivših zaposlenika kampa ispričao je svoja sjećanja o muškarcu kojeg su zvali Joka.


“Njegova žena je dolazila u kamp na mini disco. Ona je ostavila djecu nama, da se mi brinimo o njima, dok je ona išla piti u kafić”, ispričao je za Index.


“Djeca su bila užasno prljava”, rekao je, dodajući kako je zbog nedoličnog ponašanja majci bio zabranjen ulaz u kamp.


Kad sam ih vidio kako leže na betonu, djeca su bila u kriminalnom stanju, kao da su bila u logoru, rekao je za 24 sata šokirani vlasnik kuće u kojoj je živjela obitelj na Pagu. 


Bernard Maričević (85) ispričao je kako je prvo čuo dječji plač. Kada je istrčao iz kuhinje, troje djece u pidžamicama već je ležalo na betonu, a četvrto je pomahnitali otac bacao s balkona. 


– Počeo sam dozivati majku, a ona je dotrčala dolje i vikala: ‘Kurvin sine’. Nismo ih smjeli dignuti, samo da vidimo jesu svi živi, ja sam uzeo malog od dvije i pol godine, odnio ga kod sebe i pokrio ga dekom, rekao je Maričević za 24 sata. 


Muškarac je onda pobjegao, sjeo je u auto i odjurio na policiju, ispričao je vlasnik kuće. Dodao je da su bili dobri podstanari i da nije imao problema s njima.