Malo ga "prebacilo"

Nevjerojatno: Vozio s 2 promila, ali i sa samo 2 gume na kotačima!

Šarlota Brnčić

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Presudom Općinskog suda u Vinkovcima vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.Po prethodnoj dojavi građanina koji se autom kretao iza vozača, policijski službenici su u 13.09 sati u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima zaustavili 44-godišnjaka koji je, pod utjecajem alkohola od 2,23 promila, upravljao automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka.


Nesvakidašnje je da automobil s desne strane na prednjem i stražnjem kotaču nije imao postavljene pneumatike, već se cestom kretao na naplatcima, a što je posebnim propisom (Pravilnikom o tehničkim pregledima vozila na cesti) kategorizirano kao opasan nedostatak.


Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s prekršajima, uhićen je te smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon čega je iniciran žurni prekršajni postupak.
Presudom Općinskog suda u Vinkovcima vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.