Poreč

Nevjerojatno: Ostavili dvoje djece i psa zaključane u autu dok su oni išli u shopping!

Hina

Ilustracija / Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ilustracija / Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Njemački državljani su uhićeni pošto je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima ostavili dvoje djece i psa dok su oni obavljali kupovinu u tom trgovačkom centru u Ulici Mate VlašićaIstarska policija privela je njemački par pod sumnjom da je na parkiralištu u Poreču ostavio dvoje djece i psa u zaključanom automobilu dok su oni obavljali kupovinu u trgovačkom centru.


Policija je u petak oko 19,30 sati od građana zaprimila dojavu da je na parkiralištu u ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy njemačkih oznaka zaključano dvoje djece i pas.


Na mjestu događaja policajci su potom zatekli 28-godišnju njemačku državljanku koja je netom prije dolaska policije otključala automobil.
Pomoć djeci pružila je ekipa porečke Hitne medicinske pomoći koja je ih je zbog razvijenih simptoma toplinske iscrpljenosti prevezla u pulsku bolnicu. Nakon što im je pružena pomoć, djeca su otpuštena iz bolnice dok je brigu o psu preuzela nadležna veterinarska ambulanta.


Njemački državljani su uhićeni pošto je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima ostavili dvoje djece i psa dok su oni obavljali kupovinu u tom trgovačkom centru u Ulici Mate Vlašića.


Osumnjičeni su u subotu navečer privedeni u pritvorsku jedinicu, a o slučaju su obaviješteni nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb.


Istarska policija upozorila je građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.