Kaos na cesti

Nevjerojatno, ali istinito: U svega 15 minuta umirovljenik se autom sudario čak četiri puta

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

U prometnoj nesreći 29-godišnja putnica zadobila je tjelesne ozljede, isto kao i 71-godišnji vozač koji je zadržan na liječenjuJučer je, oko 17.05 sati, 71-godišnji vozač upravljao automobilom virovitičkih registarskih oznaka kolnikom Bečke ulice gdje je dolaskom ispred kbr. 8, prednjom lijevom stranom automobila prešao na suprotnu kolničku traku kada je u tom trenutku naišlo vozilo virovitičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji vozač. Tom prilikom je u izbjegavanju sudara došlo do oštećenja i kontakta oba vozila.


Nakon prometne nesreće 71-godišnji vozač se nije zaustavio, već je nastavio daljnju vožnju kolnikom ulice Ote Horvata, gdje je dolaskom do kbr. 4 oko 17.15 sati, prednjom lijevom stranom vozila ponovno prešao na suprotni kolnički trak, kada je u istom trenutku iz suprotnog smjera naišlo vozilo virovitičkih registarskih oznaka kojim se kretala 23-godišnja vozačica. Došlo je do udara prednje lijeve bočne strane oba automobila, te oštećenja bočnih strana oba vozila.


Unatoč svemu, 71-godišnji vozač je ponovno napustio mjesto prometne nesreće, te se udaljio u pravcu naselja Milanovac. Tamo je u ulici 30 Svibnja ispred kbr. 31, ne krećući se sredinom obilježene trake, ponovno prednjom lijevom stranom vozila prešao na suprotni kolnički trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera, kada je u istom trenutku naišlo vozilo virovitičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji vozač, te je tom prilikom oko 17.20 sati došlo do udara prednjih lijevih bočnih strana oba vozila.
Nakon još jednog sudara 71-godišnji vozač se svojim autom nastavio nekontrolirano kretati u istom smjeru gdje je ispred kbr. 56, prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu vozila virovitičkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 35-godišnja vozačica.


Nakon kontakta vozila, 71-godišnji vozač se nastavio dalje kretati sa svojim autom te se konačno zaustavio na zapadnoj prometnoj traci.
Po dolasku policijske ophodnje, 71-godišnjak je alkotestiran, no nije bilo reakcije na alkohol, nakon čega mu je u OB Virovitica izvađena krv radi analize na konzumaciju lijekova i opojnih droga.


Ukupna materijalna šteta na vozilima veća je od 20.000 kuna.


U prometnoj nesreći 29-godišnja putnica zadobila je tjelesne ozljede, isto kao i 71-godišnji vozač koji je zadržan na liječenju.