PU Vukovarsko-srijemska

Nevjerojatna bešćutnost: Jedan teško ozlijedio pješaka, a drugi ga okrao dok je bio u nesvjesti

Šarlota Brnčić

foto: Damir Škomrlj

foto: Damir Škomrlj

Policiju je o ovoj nesreći, koja se dogodila na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca, izvijestio 54-godišnjak iz Ilače, koji je pronašao ozlijeđenog 57-godišnjeg pješaka vozeći se tom dionicom ceste.Nevjerojatna priča o ljudskoj bešćutnosti stiže nam iz Vukovarsko-srijemske županije. Policija je otkrila počinitelja prometne nesreće koji je napustio mjesto nesreće u kojoj je teško ozlijedio muškarca i drugog počinitelja koji je iskoristio njegovo besvjesno stanje nakon prometne nesreće, te mu iz novčanika ukrao novac.


Kako je danas priopćeno iz PU vukovarsko-srijemske, dovršeno je istraživanje nad 35-godišnjakom iz Jarmine zbog sumnje tešku krađu. On se sumnjiči da je 19. rujna oko 18.30 sati iskoristio besvjesno stanje 57-godišnjaka koji je netom prije teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u svojstvu pješaka te mu iz novčanika otuđio više tisuća kuna. Protiv njega je podnijeta odgovarajuća kaznena prijava.


Policiju je o ovoj nesreći, koja se dogodila na državnoj cesti Vinkovci-Tovarnik kod Banovaca, izvijestio 54-godišnjak iz Ilače, koji je pronašao ozlijeđenog 57-godišnjeg pješaka vozeći se tom dionicom ceste. Ozlijeđeni pješak prevezen je vozilom hitne medicinske pomoći u OŽB Vinkovci gdje su mu utvrđene teže ozljede.
Metodičnim operativnim radom policijski službenici su otkrili kako je prometnu nesreću skrivio 65-godišnjak iz Tovarnika, upravljajući vozilom kategorije M1 (motorna vozila za prijevoz putnika koja osim sjedišta vozača imaju još najviše 8 sjedišta) vukovarskih registracijskih oznaka. Uslijed neprilagođene brzine kretanja je prednjim desnim bočnim dijelom udario u pješaka koji je pao u zemljani odvodni kanal. Napustio je mjesto događaja, a da o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju niti pružio pomoć povrijeđenoj osobi.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je protiv 65-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu za kaznena djela »Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu« i »Nepružanje pomoći« nadležnom državnom odvjetništvu.