Tragedija u Istri

Nesreća kod tunela Učka: U riječkoj bolnici preminuo i treći putnik, liječnici se bore za život vozača

Portal Novi list

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine, a jutros u riječkoj bolnici je preminuo i 25-godišnjakU stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka smrtno su na mjestu događaja stradali  37-godišnjak i 27-godišnjak iz Bosne i Hercegovine, a prema najnovijim podacima iz Policijske uprave istarske, tragični odnio je još jedan život.


– Danas u 10.25 sati iz riječkog KBC-a Sušak zaprimljena je obavijest da je 25-godišnji državljanin Srbije, koji se kao putnik nalazio u osobnom automobilu koje je 5. prosinca oko 19 sati sudjelovalo u prometnoj nesreći na izlazu iz Tunela Učka, preminuo danas u 09.25 sati u KBC-u Sušak – Rijeka, navode iz PU istarske.


Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane.
Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja udesno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo ulijevo i udario u prometnu signalizaciju, a potom i na dio prometnog otoka naplatne postaje.


Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine.


Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.