Tjedan u PGŽ-u

Neslavni rekorder sa 2,41 promila zaustavljen u Viškovu za upravljačem Forda – predloženo 40 tisuća kuna kazne

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Također, i izricanje zabrane upravljanja na rok od godinu dana.Na prometnicama na području Primorsko-goranske županije proteklog tjedna dogodilo se 60 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teže.
U nesrećama su tri osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 409.000 kuna.


Također, u prometnim nesrećama sudjelovao je jedan strani državljanin, dva pješaka te tri alkoholizirana vozača. Ukupno je alkotestirano 310 vozača, od kojih je kod njih 39 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, a kod jednog vozača koncentracija do 0,50 promila.


Najviše alkoholiziranih vozača, njih 20, je bilo u dobi iznad 35. godine života, 12 ih je bilo u kategoriji od 25. do 35. godina života, dok je osam vozača evidentiran u dobi između 18. i 25. godina života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,41 promila izmjerena je 26-godišnjem vozaču. On je u srijedu, 19. siječnja, oko 23.35 sati u Viškovu pri utjecaju alkohola upravljao Fordom, riječkih registracijskih oznaka.


Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim mu je predložena novčana kazna od 40.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od 12 mjeseci.