Rabijatni

Neprijavljeno radili kao redari u lokalu pa brutalno prebili mladića i smjestili ga u bolnicu s teškim ozljedama

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: Ana Križanec

Ilustracija Foto: Ana Križanec

Liječnička pomoć oštećenom je pružena u Kliničkoj bolnici DubravaPolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ na štetu 25-godišnjaka te nad 39-godišnjakom zbog sumnje da je zajedno s 33-godišnjakom počinio kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“.


Sumnja se da su trojica muškaraca 22. listopada 2023., oko 4.30 sati, neprijavljeno radili kao redari u ugostiteljskom objektu u Draškovićevoj ulici u Zagrebu, kada je jedan od njih, 33-godišnjak, bez ikakvog povoda započeo verbalni, a potom i fizički sukob s oštećenim 25-godišnjakom te ga otvorenim dlanom udario po glavi.


Drugi 25-godišnjak koji je bio u društvu oštećenog, okrenuo se potom prema oštećenom te zamahnuo rukom prema 33-godišnjaku u namjeri da pomogne oštećenom, u čemu ga je spriječio osumnjičeni 39-godišnjak, koji mu je prišao s leđa, srušio ga na tlo, a zatim i udario nogom u rame, dok je osumnjičeni 33-godišnjak nastavio udarati oštećenog 25-godišnjaka šakom u glavu, uslijed kojih udaraca je oštećeni pao na tlo.
Nasilje niti tada nije prestalo već je, sumnja se, osumnjičeni 39-godišnjak prišao 25-godišnjaku za vrijeme dok se on nalazio na tlu, primio ga za noge i počeo vući prema izlazu iz ugostiteljskog objekta, da bi zatim do njih došao osumnjičeni 31-godišnjak te iskoristivši bespomoćnost oštećenog, u namjeri da ga teško tjelesno ozljedi, snažno ga nogom udario u čeljust.


Liječnička pomoć oštećenom je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, posebno izvješće protiv trojice osumnjičenih dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu, a 31-godišnjak i 39-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku.


Nad 33-godišnjakom provodi se kriminalističko istraživanje.