Varaždin

Uhvaćen nepopravljivi prometni recidivist; sad mu prijeti i poništenje vozačke

Šarlota Brnčić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Policija je ovoga puta 36-godišnjaka zaustavila usred bijela dana u Miškininoj ulici u Varaždinu. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.51 promila dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog liječničkog pregledaNepopravljivog prometnog recidivistu uhvatili su iznova varaždinski prometni policajci, a ovoga puta propisana novčana kazna za počinjene prekršaje iznosi do 40.000 kuna, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima do 12 mjeseci.


Po pravomoćnosti odluke o prekršajima slijedi mu i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova zbog čega mu prijeti i poništenje vozačke dozvole.


Policija je ovoga puta 36-godišnjaka zaustavila usred bijela dana u Miškininoj ulici u Varaždinu. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.51 promila dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog liječničkog pregleda. Također, i kako se radi o već dobro poznatom višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja u prometu.
Isti je zbog sumnje da će nastaviti s prekršajima, doveden u Policijsku postaju Varaždin. Okrivljeni je uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom policije da mu se odredi zadržavanje i izrekne kazna zatvora do 60 dana.


Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu okrivljeni je saslušan od strane prekršajne sutkinje nakon čega je pušten na slobodu uz obrazloženje da će se provesti redovan prekršajni postupak.