Vrijedna pomoć

Nenadmašiv njuh: Policijski pas Duks pronašao drogu koja je bila sakrivena u kući

Šarlota Brnčić

Foto: PU istarska

Foto: PU istarska

Pronašli 177.8 grama marihuane, 2.9 grama kokaina i digitalnu vaguPolicija je dovršila dva kriminalistička istraživanja zlouporabe droge na pazinskom području.


Jednog hrvatskog državljanina u dobi od 32 godine sumnjiči se da je počinio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga, dok se drugog hrvatskog državljanina od 34 godine sumnjiči da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet su oko 23.20 sati u Ulici Šime Kurelića u Pazinu zaustavili automobil kojim je upravljao 32-godišnjak.
Muškarac je kod sebe imao nekoliko paketića s ukupno 24.7 grama marihuane za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je namjeravao dalje preprodati.


Drugo kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet u suradnji s Odjelom kriminaliteta droga.


Oni su nakon prikupljenih operativnih saznanja da se 34-godišnjak bavi preprodajom droge, temeljem naloga nadležnog suda, obavili pretragu kuće i vozila osumnjičenog.


Policijski službenici pretragu su obavili zajedno sa službenim psom za detekciju droga Duksom te su pronašli 177.8 grama marihuane, 2.9 grama kokaina i digitalnu vagu.


Protiv obojice osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave u redovnom postupku.


Policijski pas Duks pronašao je drogu koja je bila sakrivena u kući