OPASNA PIROTEHNIKA

Nema više nekažnjenog bacanja petardi: Evo dokaza da je policija počela oduzimati i kažnjavati

Šarlota Brnčić

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

U okvirima prekršajnog postupanja policija je mladićima uručila prekršajne naloge zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.Policijski službenici su jučer u 3.30 sati u Bršadinu, ulica Vase Đurđevića, zatekli 20 i 21-godišnjaka, obojica hrvatski državljani, u nezakonitom korištenju pirotehničkih sredstava.


Konkretno, 21-godišnjak je posjedovao 7 komada petardi (tip f2) te je uporabio nekoliko takvih petardi, a 20-godišnjak je također imao 17 komada takvih petardi (tip f2) i nezakonito je nekoliko takvih istovjetnih sredstava uporabio.


U okvirima prekršajnog postupanja policija je mladićima uručila prekršajne naloge zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.
Uredujući policijski službenici su tom prilikom također nedvojbeno uočili kod 20-godišnjaka da nosi kapu s neprimjerenim simbolima, zbog čega mu je policija uručila i prekršajni nalog zbog postojanja sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Policija je privremeno oduzela pirotehnička sredstva od obojice te kapu od 20-godišnjaka, u skladu s istim Zakonom.