Ivć jama u Caski

Nedaleko od turističkog raja na Pagu odbačene bombe i mine

Marin Smolčić

Foto PU ličko-senjska

Foto PU ličko-senjska

Pronađene su  dvije ručne bombe M-57, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71, što su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja 


 


NOVALJA U ovogodišnjoj turističkoj špici pune ruke  posla imali su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu  Policijske uprave Ličko-senjske.
Iz speleološkog objekta-jame zvane Ivć jama u mjestu Caska nedaleko od Novalje policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijskih uprava zagrebačke i ličko-senjske pronašli su i izvadili pravi mali eksplozivni arsenal. Pronađene su  dvije ručne bombe M-57, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71, što su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

Policija i dalje apelira na građane da im se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Ostaje i preporuka da se oružje i eksplozivna sredstva ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom treba prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti, priopćila je PU ličko-senjska.