Bez istražnog zatvora

Navijači Armade koji su sudjelovali u sukobu s Torcidom moći će utakmice Rijeke gledati samo na TV-u, a stadionu se ne smiju približiti na manje od kilometra

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Dvojac se sumnjiči da su zajedno s više maskiranih nepoznatih osoba kao pripadnici navijačke skupine Armada zbog netrpeljivosti napali pripadnike navijačke skupine Torcida koji su bili na proputovanju za PuluDvojica pripadnika navijačke skupine Armada koji su sudjelovali u incidentu koji se u nedjelju, 12. rujna, dogodio nedaleko željezničkog kolodvora, 51-godišnjak iz Viškova i 38-godišnjak iz Rijeke, ne idu u istražni zatvor, ali će od sada utakmice Rijeke moći gledati samo na TV-u.


Dvojac se sumnjiči da su zajedno s više maskiranih nepoznatih osoba kao pripadnici navijačke skupine Armada zbog netrpeljivosti napali pripadnike navijačke skupine Torcida koji su bili na proputovanju za Pulu. Kao što smo tada izvještavali, letjele su stolice, boce, pepeljare, pa je uslijed sukoba stradao inventar kafića.


S obzirom da su 51 i 38-godišnjak do sada neosuđivani te da se protiv njih ne vode kazneni postupci, na ročištu održanom danas poslijepodne u riječkom Županijskom sudu sudac istrage odlučio im je izreći niz mjera opreza.
Pa im je tako izrečena mjera zabrane napuštanja boravišta 4 sata prije, tijekom i 4 sata poslije odigravanja domaćih i gostujućih utakmica NK Rijeke u svim službenim natjecanjima u okviru HNS-a, UEFA-e i FIFA-e te prijateljskim utakmicama. Izrečena im je i zabrana posjećivanja stadiona na Rujevici u zoni od 1 kilometra. Osim toga imaju i obvezu redovitog javljanja načelniku PU primorsko-goranske, Prvoj policijskoj postaji Rijeka ili osobi koju on odredi  i to dva puta tjedno.


U slučaju da se ne budu pridržavali ovih mjera ići će u istražni zatvor.