Pedofil

Nastavnik iz Varaždina optužen zbog spolnog zlostavljanja učenica. Branit će se sa slobode

Portal Novi list, Hina

Ilustracija / Foto Arhiva NL

Ilustracija / Foto Arhiva NL

Dobio je tek mjere zabrane približavanja žrtvamaOpćinsko državno odvjetništvo priopćilo je u petak da je podignulo optužnicu protiv 43-godišnjeg nastavnika zbog devet slučajeva spolnog zlostavljanja učenica i bludnih radnji, no odlukom Županijskog suda branit će se sa slobode, uz mjere zabrane približavanja žrtvama.


Optuženog nastavnika sumnjiče za šest nedjela spolne zlouporabe djeteta pri čemu se u dva slučaja radilo o djetetu mlađem od petnaest godina, te za dva nedjela spolnog odnošaja zlouporabom položaja kao i bludne radnje.


Kaznena djela optuženi je počinio između 2011. i 2016. godine kao zaposlenik obrazovne ustanove na štetu polaznica te ustanove, izvijestilo je u petak varaždinsko tužiteljstvo ne navodeći o kojoj je obrazovnoj ustanovi riječ.
Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru kojeg mu je vijeće varaždinskog Općinskog suda produljilo na prijedlog državnog odvjetništva zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.


No, vijeće višeg suda je slijedom žalbe ukinulo istražni zatvor te mu zabranilo približavanje žrtvama, uspostavljanja kontakta s njima, kao i obavljanje poslova nastavnika.