Krađe

Nastavak istrage zbog krađe katalizatora s automobila: Policija razriješila još desetak ovakvih nedjela. Ukupno ih je do sada 36 u Primorsko-goranskoj

Šarlota Brnčić

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Sumnja se da su s parkiranih automobila, uz pomoć specijalnih alata, sa središnjeg dijela ispušnog sustava vozila ukrali katalitičke pretvarače tzv. katalizatore.Nastavljajući rad na slučaju krađa katalizatora, a koje su karakteristične za Primorsko-goransku županiju, policija je razriješila još desetak nedjela čime je do sada sveukupno uspješno riješeno 36 kaznenih djela ove vrste.


Nastavak kriminalističkog istraživanja obuhvatio je 39-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojeg se sumnja da je kaznena djela počinio zajedno s trojicom hrvatskih državljana (32, 25 i 23 godine), koji su već kazneno prijavljeni za istovrsna kaznena djela. Ta trojica se, pored djela za koja su već prijavljeni, sumnjiče i za još 11 krađa katalizatora. Sva kaznena djela su počinjena od ožujka do početka rujna ove godine na području Rijeke te na području Omišlja, Dobrinja, Baške i Kastva.


Sumnja se da su s parkiranih automobila, uz pomoć specijalnih alata, sa središnjeg dijela ispušnog sustava vozila ukrali katalitičke pretvarače tzv. katalizatore. U najvećem broju slučajeva oštećeni su vlasnici vozila marke Volkswagen, zatim Opel i Fiat te u ostalim slučajevima marke Audi, Renault, Citroen i BMW. Otuđene katalizatore su potom prodavali otkupljivačima, hrvatskim državljanima koji su prijavljeni zbog sumnje na prikrivanje.
Uhićeni 39-godišnjak sumnjiči se za ukupno 17 krađa, trojica supočinitelja dodatno za 11 krađa, a ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 46.000 kuna. Kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja.