Optužen 50-godišnjak

Nasjeo na riječi “stručnjaka” za prodaju kolekcionarskih predmeta pa ostao bez njih i novaca

Šarlota Brnčić

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Žrtva je, ne sumnjajući u istinitost okrivljenikovih navoda, u više mu navrata predao razne kolekcionarske predmete iz područja faleristike, numizmatike i notafilije ukupne vrijednosti 75.000 kuna, a koje je okrivljenik prodao i novac dobiven prodajom zadržao za sebeDovršena je istraga protiv 50-godišnjaka zbog prijevare te je riječko Općinsko državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu.


Kako se navodi u optužnici, 50-godišnjaka se tereti da je od 2010. do svibnja 2020. godine u Rijeci i Skradu, s ciljem da se okoristi u većem iznosu, doveo u zabludu žrtvu lažno mu prikazujući da će prodati njegove kolekcionarske predmete i, po obavljenoj prodaji, predati mu za to dobivene novce.


Žrtva je, ne sumnjajući u istinitost okrivljenikovih navoda, u više mu navrata predao razne kolekcionarske predmete iz područja faleristike, numizmatike i notafilije ukupne vrijednosti 75.000 kuna, a koje je okrivljenik prodao i novac dobiven prodajom zadržao za sebe. Okrivljenika se tereti da je oštetio oštećenika za novčani iznos od 75.000 kuna.