Nadzor prometa

Napuhao 2,28 promila – kazna 20 tisuća kuna i tromjesečna zabrana upravljanja

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Policija ga je zaustavila u petak oko 00.35 sati u Kršinićevoj ulici u RijeciJedna od najvećih koncentracija alkohola – 2,28 promila proteklog je tjedna izmjerena 49-godišnjem vozaču Volkswagena, riječkih registracijskih oznaka.


Policija ga je zaustavila u petak oko 00.35 sati u Kršinićevoj ulici u Rijeci. Protiv vozača je podnijet optužni prijedlog kojim je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 20.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od tri mjeseca.


Na području PU primorsko-goranske prošli tjedan obilježilo je i 57 lakših prometnih  nesreća, u kojima je 11 osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 599.200 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, jedan strani državljanin, ali i sedam alkoholiziranih vozača.
Alkotestirana su 193 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila,  a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 11 bilo je u dobi iznad 35. godine života, četiri vozača su bila u dobi između 25. i 35. godine života, a jedan je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.