Gospićka policija

Naplaćivali osiguranje, novac zadržavali za sebe

Marin Smolčić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir ŠkomrljGOSPIĆ Završena je kriminalistička obrada koju su proveli djelatnici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske nad 30-godišnjakinjom i 37-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave.


Tako je 30-godišnjakinja u razdoblju od 18. srpnja 2014. godine do 1. rujna 2017. godine kao djelatnica u jednoj osiguravajućoj kući u Gospiću sklopila ponude automobilskog kaska i osiguranja u pomorstvu, zrakoplovstvu i transportu, nakon čega je stornirala ponude i zadržala novac za sebe, čime je oštetila 55-godišnjaka i 66-godišnjakinju iz Gospića.


Taj lopovski niz je nastavljen kada je 2. veljače 2018. godine sklopila policu kasko osiguranja na ime 39-godišnjakinje iz Gospića bez njenog znanja i prisustva te u policu kasko osiguranja unijela neistinite podatke i svojim potpisom omogućila izradu police s neistinitim sadržajem. U ovaj nečasni posao uključio se njezin 37-godišnji kolega koji je isto napravio 22. siječnja 2018. godine s podacima 29-godišnjakinje iz Gospića.
Dobra vijest iz policijskih anala vezana je uz dragovoljnu predaju minsko-eksplozivnih sredstava. Jučer je građanin iz Gospića dragovoljno predao 44 komada raznog streljiva i dvije ručne bombe, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.