Kazneno prijavljen

Napadaču iz Kaštela u kući pronašli 6 bombi i više od 70 komada streljiva. Smješten je u pritvor

Portal Novi list

Foto: Ivana Ivanovic /PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic /PIXSELL

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 58-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvuPolicijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem za kojega je utvrđeno postojanje sumnje da je u večernjim satima u ponedjeljak u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46- godišnjaka, a potom sjekirom ozlijedio 49-godišnjaka, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.


Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi navedeni 58-godišnjak na području Kaštel Štafilića. Tom prilikom su pronađene i oduzete 3 ručne bombe, 3 ručne bombe bez upaljača, 3 upaljača za ručne bombe, te više od 70 komada raznog streljiva.


Utvrđena je sumnja kako je 58-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 46-godišnjaka, Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 49-godišnjaka, te Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl.331. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 58-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je večeras predan policijskom pritvorskom nadzorniku, priopćeno je.