Huligani

Napadači na navijače Vinodola pušteni iz pritvora. Evo koje su mjere opreza dobili

Vladimir Mrvoš

Foto S. Drechsler

Foto S. DrechslerU utorak tijekom jutra pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci privedena su dvojica 19-godišnjih hrvatskih državljana koje policija sumnjiči da su 16. ožujka sudjelovali u navijačkim neredima na Hreljinu, nakon utakmice Naprijeda i Vinodola.


U njima je ozlijeđen mladić kojem je pružena liječnička pomoć u KBC-u Rijeka. Obojica su prije nego što su privedena kod suca istrage kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo izazivanje nereda i bili predani pritvorskom nadzorniku.


Sudac istrage nije odredio istražni zavor za ovu dvojicu 19-godišnaka već im je odredio mjere opreza koje se sastoje od redovitog javljanja policiji te zabrani približavanja i kontaktiranja sa sudionicima izgreda, kao i komunikacije putem putem društvenih mreža.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja i dalje, radi utvrđivanja svih ostalih počinitelja i svih relevantnih činjenica nakon nemilih događaja na Hreljinu kada je na parkiralištu u blizini stadiona više osoba fizički napalo sedmoricu hrvatskih državljana, navijača Vinodola.