Strašno

Napadač iz kafića u Savskoj već je osuđivan zbog pedofilije. Žrtva je bila njegova – 6-godišnja kćer

P. N.

Sud je tada odlučio da 31-godišnjak mora u zatvoru provesti godinu dana, a ostatak od 1 godine i 11 mjeseci zatvora uvjetovan je time da u roku od pet godina od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djeloMuškarac (31) koji je u nedjelju predvečer u kafiću u Savskoj ulici u Zagrebu mahnito nožem napao dvojicu ljudi provest će u istražnom zatvoru mjesec dana. Policija je utvrdila kako je povod dvostrukom pokušaju ubojstva bila bezazlena svađa, ali i alkoholiziranost napadača kojemu je naknadno izmjereno 2,29 promila alkohola u krvi.


Jutarnji list, međutim, doznaje da je muškarac već nepravomoćno osuđivan – zbog pedofilije. Nadležni općinski sud ga je nedavno osudio na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci jer je prije nekoliko godina, također teško alkoholiziran, dodirivao svoju 6-godišnju pokćerku po spolovilu.


Sud je tada odlučio da 31-godišnjak mora u zatvoru provesti godinu dana, a ostatak od 1 godine i 11 mjeseci zatvora uvjetovan je time da u roku od pet godina od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo. No ako presuda za pedofiliju postane pravomoćna, a izgledno je da hoće jer je 31-godišnjak priznao djelo, te ako u roku od pet godina bude pravomoćno osuđen za dvostruki pokušaj ubojstva iz Savske, uvjetna kazna će mu biti opozvana te će umjesto godinu dana zbog diranja djevojčice iza rešetaka morati provesti gotovo tri godine, piše Jutarnji list.