PU ličko-senjska

Napad na vozača nedaleko od NP Plitvička jezera: Uz šamare im predao 100 kuna i mobitel!

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

Ilustracija / Foto Nikola Cutuk/PIXSELLScene uobičajene u krim-filmovima dogodile su se jučer oko 19 sati u mjestu Prijeboj nadomak NP Plitvička jezera. Na neosvijetljenom ugibalištu uz državnu cestu broj 1 nepoznati počinitelji fizički su napali 45-godišnjaka iz Bjelovara koji je zaustavio automobil jer se želio malo odmoriti od vožnje i protegnuti noge. Uz šamare i prijetnje napadači su tražili da im preda sve vrijedne stvari. Tako su mu ukrali 100 kuna i mobitel te ga pri tome lakše ozlijedili.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 27-godišnjakom, 24-godišnjakom i 21-godišnjakom (svi s područja Gospića) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe. Ovaj trio se sumnjiči da su u vremenu od 3. do 21. prosinca 2020. godine u šumskom predjelu Ličkog Čitluka posjekli i ukrali 18,75 m³ bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću. Od ranije su poznati policiji zbog krađe i prodaje drva.
Protiv njih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Gospićanin (51) završio je u zatvoru zbog prijetnji. Sumnjiči se da je jučer prijetio ubojstvom 42-godišnjaku s područja Gospića. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.


Opet su se aktualizirale provale u benzinske crpke. U vremenu od 19. veljače do 20. ožujka 2021. godine u Udbini, nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku postaju i ukrao za sada neutvrđenu količinu raznih artikala. Najviše su u pitanju duhanski proizvodi i alkohol, a krađa je otkrivena tek nakon mjesec dana!