Pod maliganima

Naletjela na prometno ogledalo s metalnim nosačem, a potom istim dijelom auta i na metalnu dvorišnu ogradu

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Obavljenim očevidom utvrđeno je da tijekom vožnje kod sebe nije imala važeću vozačku i prometnu dozvoluOko 2.35 sati, 36-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola od 2,23 promila skrivila prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je upravljala automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Ulice I. Resnički Gaj u smjeru jugoistoka.


Dolaskom do raskrižja sa Ulicom II. Resnički Gaj, na kojem se promet upravlja kružnim tokom, nije se držala ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću prometnih znakova (Obavezan smjer desno), već je vozilom u kružnom toku skrenula ulijevo prema kolniku I. Resnički Gaj u smjeru sjeveroistoka, a da nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste.


Tom prilikom, zbog takve vožnje, prilikom izlaska iz kružnog toka prometa izgubila je nadzor nad vozilom te je sletjela s kolnika na nogostup sa južne strane kolnika na kojemu je prednjim dijelom vozila naletjela na prometno ogledalo s metalnim nosačem, a potom istim dijelom vozila i na metalnu dvorišnu ogradu s metalnim vratima te zimzelenu živicu.
Obavljenim očevidom utvrđeno je da tijekom vožnje kod sebe nije imala važeću vozačku i prometnu dozvolu te je uhićena i dovedena na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu 1.700 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca.