Igrom slučaja

Najvjerojatnije zbog žara cigarete izbio požar. Vatrogasci ga pogasili, a policija u kući našla laboratorij za uzgoj marihuane

Šarlota Brnčić

foto: REUTERS/Rick Wilking

foto: REUTERS/Rick Wilking

Pronađeno 40 sadnica konoplje, lampe s reflektirajućom pločom i druga oprema.Na području Novog Zagreba, najvjerojatnije zbog žara cigarete, izbio je požar u jednoj od prostorija kuće vlasništvo 44-godišnjaka. Ozlijeđenih osoba nije, a požar su ugasili vatrogasci.


Tijekom postupanja, policijski službenici su u kući pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane s više sadnica.


Osumnjičeni 44-godišnjak je uhićen te priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kojom prilikom je pronađeno 40 sadnica konoplje tipa droga, lampe s reflektirajućom pločom i druga oprema za uzgoj biljaka.


Nakon provedenog istraživanja protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.