Osijek

Nagovarao djecu da uđu u njegov automobil pa završio u istražnom zatvoru. Utvrdili su da je već osuđivan zbog pedofilije

Hina

Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

Nakon intenzivne policijske potrage osumnjičenik je identificiran i uhićen 28. siječnja, a potom i  prijavljen za kazneno djelo pokušaja protupravnog oduzimanja slobode.OSIJEK – Sudac istrage osječkog Županijskog suda danas je odredio jednomjesečni istražni zatvor osumnjičeniku, kojega se tereti da je u nekoliko navrata pozivao djecu da uđu u njegov automobil, doznaje se u subotu na tome sudu.


Osumnjičenik je uhićen 28. siječnja, nakon što je osječko-baranjska policija primila dojave nekoliko roditelja da se, 25. i 27. siječnja, na ulici u jednom mjestu na području te županije, nepoznati muškarac zaustavio automobilom te nagovarao njihovu djecu da uđu u vozilo i pođu s njim, što su djeca odbila i udaljila se.


Četvero djece povjerilo se roditeljima, nakon čega su roditelji kontaktirali policiju.
Nakon intenzivne policijske potrage osumnjičenik je identificiran i uhićen 28. siječnja, a potom i  prijavljen za kazneno djelo pokušaja protupravnog oduzimanja slobode.


Nakon provedenog istražnog ročišta potvrđena je osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela, jer su u kriminalističkom istraživanju, osim iskaza svjedoka, korištene i snimke nadzornih kamera, koje su zabilježile osumnjičenikov automobil i njegovo kretanje, rekao je Hini glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.


Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, jer je riječ o ranije osuđivanoj osobi, između ostalog, i za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, ističu na osječkom Županijskom sudu.