Primanje mita

Nadzirao EU projekt, od izvođača tražio 15.000 kn džeparca i da mu besplatno gradi apartmane na Krku

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

4. lipnja osobno je došao u mjesto Suza, gdje je od direktora preuzeo traženih 2.000 eura i zadržao ih za sebeUSKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 57-godišnjaka zbog kaznenog djela primanja mita.


Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, u razdoblju od 15. svibnja do 4. lipnja, u Zagrebu i Suzi, kao zaposlenik Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), na radnom mjestu višeg stručnog savjetnika – specijaliste, zadužen za nadzor provedbe projekta izgradnje romskih kuća, dječjeg igrališta i sportskog igrališta u Općini Darda financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, od vlasnika i direktora trgovačkog društva koje je jedan od izvođača radova izgradnje romskih kuća, 15. svibnja na sastanku u Zagrebu zatražio isplatu po 15.000 kuna mjesečno do kraja projekta te izvođenje građevinskih radova na četiri apartmana na otoku Krku bez naplate troška radova, a sve kako ne bi radio probleme prilikom nadzora izvedbe radova u sklopu navedenog projekta u smislu provođenja adekvatnog nadzora i utvrđivanja nepravilnosti.


Nakon toga je okrivljenik, u svrhu realizacije navedenog traženja, više puta telefonski kontaktirao vlasnika i direktora trgovačkog društva, a potom je 4. lipnja osobno došao u mjesto Suza, gdje je od njega preuzeo traženih 2.000 eura, koji novac je zadržao za sebe, stoji u priopćenju USKOK-a.