PP Gospić

Nadomak Ličkog Osika krivolovac ustrijelio srnjaka

Marin Smolčić

Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Foto Marko Jurinec/PIXSELL

Budući je lov na srnjaka još uvijek zabranjen, (krivo)lovac je kao jedini motiv ove radnje imao mesarenje jer su u ovo doba godine rogovi srnjaka još premali da bi bili lovački trofej 
Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom s područja Gospića kojeg se sumnjiči da je jučer, 15. svibnja 2022. godine u lovištu na predjelu zvanom Mačkova bara,  pored naselja Lički Osik, lovačkom puškom za koju posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja, odstrijelio srnjaka bez pisanog dopuštenja lovoovlaštenika za lov.


Budući je lov na srnjaka još uvijek zabranjen, (krivo)lovac je kao jedini motiv ove radnje imao mesarenje jer su u ovo doba godine rogovi srnjaka još premali da bi bili lovački trofej.
Puška i oružni list su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od njega oduzeti, te će zbog lova bez pisanog dopuštenja lovoovlaštenika Državnom inspektoratu biti upućena obavijest o počinjenom prekršaju


Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom s područja Perušića zbog osnova sumnje da je počinio krađu šume.Sumnjiči se da je u vremenu od 18. travnja do 3. svibnja 2022. godine u šumskom predjelu Široke Kule posjekao i ukrao 7,5 kubnih metara hrasta i oštetio Hrvatske šume sa sjedištem u Gospiću. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.


Prilikom kontrole prometa protekloga vikenda  utvrđena je najveća koncentracija alkohola u Otočcu kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,33 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja vozila ovoga vikenda od 221 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, između čvora Gospić i odmorišta Janče, u smjeru Zagreba kada je 63-godišnji norveški državljanin upravljao osobnim automobilom marke Audi. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.