Uhićeno dvoje dilera

Nabavljali veće količine kokaina i marihuane, skrivali ju i prepakiravali, a potom ju dalje preprodavali

Šarlota Brnčić

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Tijekom pretrage kuće kod muškarca je pronađeno i pištoljsko streljivo.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 25-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Sumnja se da su, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine kokaina i marihuane koje su potom skrivali, vagali i prepakiravali u kući u Sesvetama, nakon čega su drogu dalje preprodavali.


Isto se tako sumnja da je 18. siječnja u večernjim satima u Sesvetama 25-godišnjakinja trećoj osobi za točno neutvrđeni novčani iznos prodala 1,35 grama kokaina dok se sumnja i da je 27-godišnjak 20. siječnja, u poslijepodnevnim satima, također još jednoj osobi prodao 0,45 grama kokaina za točno neutvrđen novčani iznos.
Policijski službenici su pretragom kuće u Sesvetama pronašli ukupno 12,4 grama kokaina i 0,6 grama marihuane, digitalnu vagu, predmete za pakiranje droge, novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge te 14 komada pištoljskog streljiva kalibra 9 mm.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te je 27-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.


Ujedno će redovnim putem podnijeti nadležnom Prekršajnom sudu Optužni prijedlog protiv 27-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.