Strahota

Na Yamahi krenuo neoprezno pretjecati traktor s prskalicom pa poginuo u naletu na prednji dio Škode

Šarlota Brnčić

Ilustracija snimio Sergej Drechsler

Ilustracija snimio Sergej Drechsler

Nakon sudara, motociklist je pao te je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.Bjelovarsko-bologorska policijska uprava objavila je rezultate očevida jučerašnje teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao motociklist.


Navode da je, oko 16.50 sati, 29-godišnjak upravljao motociklom Yamaha bjelovarskih registracijskih oznaka nenaseljenim dijelom između mjesta Zdenčac i Palešnik u smjeru jug – sjever te je koristio zaštitnu kacigu.


Nakon 780 metara od završetka naseljenog djela mjesta Zdenčac, pretjecao je traktor, za koji je bio priključen radni stroj prskalica, a s kojim je upravljao 38-godišnjak. Budući da se 29-godišnji motociklista nije uvjerio da pretjecanje može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, motociklom je udario u prednji dio Škode zagrebačkih registracijskih oznaka, a s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak.
Nakon sudara, motociklist je pao te je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo. 49-godišnjak i dvoje njegovih 53-godišnjih putnika su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su 53-godišnjaci lakše ozlijeđeni, dok je 49-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede će mu biti naknadno okvalificirane.


Također, 49-godišnjak je alkotestiran, a reakcija na alkohol je izostala. Očevidom prometne nesreće rukovodila je dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika te je naložila obdukciju tijela poginule osobe. Na vozilima je nastala materijalna šteta.


Od 17.00 do 21.25 sati državna cesta DC-45, dionica Garešnica – Hercegovac bila je zatvorena za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima Garešnica – Ilovski Klokočevac – Hercegovac.


U vezi prometne nesreće, slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.


Poginuli 29-godišnji M.Ć. s područja općine Hercegovac je treća preminula osoba ove godine na prometnicima Bjelovarsko – bilogorske županije.