Tragična nesreća

Na volontera pao zid pri obnovi kuće oštećene u potresu: “Kristijan je bio dobri duh Siska”

Portal Novi list

Foto Edina Zuko/PIXSELL

Foto Edina Zuko/PIXSELL

Dobro plaćeni posao u Italiji zamijenio je radom za opće dobro: "Zadužio je jako grad svime što je napravio od prvog dana potresa", ističu prijatelji poginulog Kristijana DobrinićaKristijan Dobrinić (34) poginuo je dok je volonterski pomagao u obnovi jedne obiteljske kuće u Sisku, koja je stradala u nedavnim katastrofalnim potresima. Na njega se tijekom radova srušio zid, nažalost nije mu bilo pomoći.


Kristijana Dobrinića njegovi prijatelji nazivaju Anđelom. Zašto, lako je svatiti kad ispričaju da je od prvog dana, kad je potres pogodio Sisak, letio s jednog na drugo mjesto kako bi pomogao ljudima.


Dobro plaćeni posao u Italiji zamijenio je radom za opće dobro.


Činio je samo dobro
Za njim sad tuguju obitelj i prijatelji. Svi koji su ga poznavali ističu da je za svog kratkog života činio samo dobro.


Domagoj, Marko i Simo, prijatelji Kristijana Dobrinića još ne vjeruju kakva je strašna smrt zadesila njihovog prijatelja.


“Krenuli smo u sanaciju jednog dijela zida obitelji koja nas je pozvala u pomoć. I eto, dogodila se nesreća nakon 200-ak uspješnih akcija.


Čak ne bih rekao da je ova akcija bila nešto rizična, ali nesreća se desila, vrag ne spava”,  kazao je za 24 sata Simo, koji je s Kristijanom bio kad je nastradao.


Njih dvojica su u tom trenutku bili sami na objektu i Kristijan je baš tad ostao sam kod zida koji se urušio.


“Što je pošlo po zlu, što se desilo, ja sam za par sekundi bio kraj njega… Našao sam ga ispod tog betonskog stupa”, priča Simo.


Radio od jutra do mraka


Domagoj za Kristijana kaže da je bio dobri duh Siska.


“Zadužio je jako grad, sve što je napravio od prvog dana potresa. Penjali smo se po krovovima, skidali dimnjake. Ja sam od jutra do mraka bio s njim. Radili smo, pomagali, volontirali.


Sami smo se javili u Vatrogasni dom i rekli da nam daju opremu da mi idemo raditi. Bio ja jako pozitivna osoba, uvijek veseo. Svima je stalno pomagao.


Kad bi ga nazvali u 3 ujutro za pomoć on bi se digao i išao pomagati. Bio je odličan majstor, knaufer”,  s tugom se svog prijatelja prisjeća Domagoj.


Prijatelj Marko kazao je za Kristijana da je on za njega bio “prijatelj, brat”


“Ne znam uopće kako se to moglo desit. On je bio toliko spretan, toliko vičan tom poslu. Taj čovjek se na drvo popne za sekundu, ma kao maka je bio. Bio je sposoban za sve. Ljudina!”, rekao je Marko za 24 sata.