Split

Na suđenju Zavadlavu svjedočit će brat i otac: Je li varoški ubojica tjednima prije vježbao gađanje iz “kalašnjikova”?

P. N.

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Ukupno bi u iduća dva dana trebalo biti ispitano 12 svjedoka te u petak tim vještaka iz Vrapča koji su obavili kombinirano psihijatrijsko-psihološko vještačenjeNa Županijskom sudu u Splitu nastavlja se suđenje Filipu Zavadlavu (25), kojem za trostruko teško ubojstvo prijeti i do pedeset godina zatvora.


Ukupno bi u iduća dva dana trebalo biti ispitano 12 svjedoka te u petak tim vještaka iz Vrapča koji su obavili kombinirano psihijatrijsko-psihološko vještačenje, javljaju 24 sata.


Danas je predviđeno i saslušavanje Ante i Stanislava Zavadlava, oca i brata optuženog za “varoški masakr”. Obojica bi mogli rasvijetliti okolnosti koje su, prema optužnici, dovele do strašnog zločina, dakle prijetnje, zlostavljanje i ucjene upućene prema njima, kao i obiteljsku situaciju Zavadlavovih u stanu na Skalicama…
Međutim, Ante i Stanislav mogu iskoristiti svoje pravo kao “privilegirani” svjedoci, najbliža rodbina optuženog, te bez posljedica odbiti bilo kakvo svjedočenje. Pozvana su još trojica svjedoka, među kojima i neki koji nisu ispitani u istrazi. Pozvao ih je Žarko Štrbac, tužitelj u ovom predmetu, jer su im poznate okolnosti kako je Filip Zavadlav vježbao gađanje iz kalašnjikova danima i tjednima prije zločina, pišu 24 sata.