Pregled prometnih nesreća

Na pješačkom prijelazu u Opatiji 83-godišnji vozač teško ozlijedio 79-godišnju pješakinju

Vladimir Mrvoš

Foto VEDRAN KARUZA

Foto VEDRAN KARUZA

Pješakinji je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede. Zbog izazivanja prometne nesreće, 83-godišnji vozač je kazneno prijavljen sukladno važećim propisima

RIJEKA  Tijekom prošlog tjedna na prometnicama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 52 prometne nesreće, od kojih su tri teže, a 49 su lakše. U ovim prometnim nesrećama četiri su osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 540.000 kuna.
Teško je ozlijeđena 79-godišnja pješakinja. Prometna nesreća dogodila se  8. veljače oko 10.35 sati na Novoj cesti u Opatiji kada je 83-godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom marke  Mazda, riječkih registracijskih oznaka, spomenutu pješakinju na pješačkom prijelazu vozilom udario i oborio na kolnik. Pješakinji je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede. Zbog izazivanja prometne nesreće, 83-godišnji vozač je kazneno prijavljen sukladno važećim propisima.
U prometnim nesrećama sudjelovala su dva strana državljanina, kao i  dva pješaka, ali i šest alkoholiziranih vozača. Alkotestirano je 189 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,5 promila, a jedan je vozač odbio alkotestiranje.
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri su u kategoriji između 25 i 35 godine života, a jedan u dobi  između  18. i 25. godina života.