Video s društvene mreže

Na osnovu snimke utrkivanja po cesti koju im je poslao jedan građanin, policija pronašla dvojicu “Mad Maxa”

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

8. siječnja u 22.20 sati u Bjelovaru u Ulici Prilaz Andrije Hebranga, 21-godišnjak iz Velikog Korenova i 20-godišnjak iz Ždralova su automobilima bjelovarskih registarskih oznaka usporedno se vozeći utrkivali od kružnog toka u Ulici Andrije Hebranga prema Osječkoj uliciZahvaljujući građaninu koji je omogućio dostupnom snimku objavljenu na društvenim mrežama, bjelovarska policija je razotkrila mladiće koji su se utrkivali po cesti.


Kako je priopćeno iz PU bjelovarsko-bilogorske, djelatnici Postaje prometne policije Bjelovar proveli su krim istraživanje na temelju dostavljene snimke nad 20-godišnjakom i 21-godišnjakom zbog sumnje u prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Naime, 8. siječnja u 22.20 sati u Bjelovaru u Ulici Prilaz Andrije Hebranga (ispred srednjoškolskog centra), 21-godišnjak iz Velikog Korenova i 20-godišnjak iz Ždralova su automobilima bjelovarskih registarskih oznaka usporedno se vozeći utrkivali od kružnog toka u Ulici Andrije Hebranga prema Osječkoj ulici.
Tako je utvrđeno da je 21-godišnjak upravljao Opel Astrom te pritom počinio prekršaje pretjecanja drugog vozila koje prelazi pješački prijelaz, za što mu je izdan obavezni prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna i jedan mjesec zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Nadalje, prekršaj naglog povećanja brzine, odnosno kretanja iz mjesta, prekršaj neprilagođene brzine te prekršaj nepoštivanja prometnih znakova i pravila, za koje prekršaje su mu izdane obavijesti o počinjenom prekršaju u ukupnom iznosu od 2.000 kuna.


Provedeno je kriminalističko istraživanje i nad 20-godišnjakom koji je upravljao VW Golfom za kojeg je utvrđeno kako je počinio prekršaj naglog povećanja brzine, odnosno kretanja iz mjesta, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora ili na takav način dolazi do proklizavanja kotača i prekršaj neprilagođene brzine, za koje prekršaje su mu izdane obavijesti o počinjenom prekršaju u ukupnom iznosu od 1.500 kuna.