Manje oružja, manje tragedija

Na opatijskom području pronađena minobacačka granata zaostala iz Drugog svjetskog rata

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NLOd 20. svibnja do danas policija je od građana s područja Policijske uprave primorsko-goranske, a u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“, preuzela oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge potencijalno opasne predmete.


Tako su građani s područja Kastva, Kraljevice, Malog Lošinja, Raba, Rijeke i Vrbovskog policiji dragovoljno predali sedam ručnih bombe M-50 i M-52, dva upaljača za topničko streljivo, jednu automatsku pušku i jedan pištolj te 924 komada različitog streljiva.


U navedenom razdoblju je i na širem području Opatije pronađena minobacačka granata, zaostala iz Drugog svjetskog rata, koju su, kao i ostale predmete, preuzeli djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave radi pohrane i zbrinjavanja.
Policija zahvaljuje građanima koji su dosad sudjelovali u akciji te i dalje pozivaju sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji.


Nadalje, i ovom prilikom pozivaju građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima dostupnim drugim osobama u prirodi, kod odlagališta otpada, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Iz istog razloga upozoravaju građane da ih ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju.


Na poziv građana po sve opasne predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, a građani će svoj dom učiniti sigurnijim.


Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.