Manje oružja – manje tragedija

Na obali Premanture pronašao protuzrakoplovno topničko streljivo

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Građanin je šetajući obalom na području Premanture pronašao eksplozivno sredstvo, te o tome izvjestio pulsku policijuGrađanin je šetajući obalom na području Premanture pronašao eksplozivno sredstvo, te o tome izvjestio pulsku policiju. Utvrđeno je da se radi o protuzrakoplovnom topničkom streljivu, koje su policijski službenici preuzeli radi uništenja.


Pazinska je policija zaprimila dojavu žene koja je prilikom čišćenja podruma u Pazinu pronašla 23 komada streljiva.


Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija »Manje oružja – manje tragedija«, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.
Isto tako, policija upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.


Podsjećaju da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način.