Pucnjava kod Banskih dvora

Na Markovom trgu upucan policajac koji je čuvao zgradu Vlade! Napadač pobjegao pa počinio samoubojstvo

P. N.

Foto Igor Kralj PIXSELL

Foto Igor Kralj PIXSELL

Ranjeni policajac je stabilno,vitalni znakovi su u redu, sada ide na CT prije daljnjih postupaka. Ima rane na u lijevoj ruci i po jednu sa svake strane trupaNevjerojatna vijest stiže s trga sv. Marka u Zagrebu – tamo je malo iza 8 sati iz vatrenog oružja nastrijeljen policajac koji je čuvao zgradu Vlade.


Sve se odvijalo na samom ulazu u Banske dvore.


NOVO! 10:18 – Na Trgu sv. Marka gdje je u ponedjeljak s više hitaca iz kalašnjikova teško ranjen policajac, a napadač se potom na drugom mjestu ubio, nalaze se mnogobrojne policijske snage pa trgu koji je jedno od povijesnih središta Zagreba posjetitelji ne mogu pristupiti, a nadlijetali su ga helikopteri. U ulice oko Markova trga policajci puštaju samo stanare, dok je na mjestu nezapamčenog zločina počeo očevid koji bi trebao rasvijetliti pod kojim okolnostima je napadač u 31-godišnjeg policajca, prema tvrdnjama svjedoka, ispalio kratki rafal iz automatske puške.
Navodno je zapucao po zgradi Vlade i rafalom zahvatio policajca.


NOVO! 9:26 – Ravnatelj Vinkogradske bolnice Mario Zovak za N1 je rekao da je ranjeni policajac stabilno,vitalni znakovi su u redu, sada ide na CT prije daljnjih postupaka. Ima rane na u lijevoj ruci i po jednu sa svake strane trupa.


NOVO! 9:02 – “Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja”, objavio je MUP malo prije.N1 je u razgovoru s prolaznicima doznao kako je do pucnjave došlo u 8:05 sati, ali još nije jasno što se zapravo dogodilo. Ne zna se ni što je s napadačem, a ranjeni policajac je prevezen u bolnicu. Neslužbene informacije govore kako je policajac nastrijeljen iz automatskog oružja.


“Ne mogu vam reći ništa više od onog što je poznato. Utvrdit ćemo sve. Policija lovi počinitelja”, rekao je novinarima ispred Banskih dvora ministar branitelja Tomo Medved.Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić potvrdila je Hini da je u ponedjeljak, 12. listopada, u 8,06 sati zaprimljena dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć.


Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policijske snage, navode u MUP-u. Na Trgu sv. Marka nalaze se Hrvatski sabor, sjedište Vlade te Ustavni sud.


Uskoro opširnije…