Na Krbavskom polju opet sudar konja i automobila

Marin Smolčić

Prostranim Krbavskim poljem već godinama lutaju krda konjaUDBINA Ovih dana su guste magle babljeg ljeta  okovale Liku. Ponegdje se vidljivost tijekom cijeloga dana svodi na svega desetak metara, što vozačima stvara velike probleme na cestama. Još kada se na prometnicama nađu krda konja lutalica, prometne nesreće su neminovne.


Tako je noćas bilo u selu Jošani nadomak Udbine. Vozeći se državnom cestom D-1  vozač   Renaulta  zagrebačkih      registracijskih oznaka naletio je krdo konja lutalica koji su samo izronili iz vrlo guste magle. U srazu automobila i životinje „deblji kraj“ izvukao je konj koji je uginuo je odbačen nekoliko metara od puta. Osim lakših ozljeda i onesposobljenog automobila Zagrepčanin nije u sudaru pretrpio većih havarija. Ova prometna nesreća dogodila se svega nekoliko metara nedaleko od mjesta gdje je prije nepunih mjesec dana vozač iz Korenice udario i usmrtio konja.


Budući je nesretna životinja bila čipirana ubrzo se našao njezin vlasnik, doseljenik  iz Perušića. Izjavio je kako on nije ništa kriv jer„ne zna konj di je cesta pa eto tako naleti na auto“. Prostranim Krbavskim poljem već godinama lutaju krda konja. Ondje borave, hrane se i-pogibaju.