Nesreća tijekom ukrcaja

Na terminalu Brajdica kontejneri se obrušili na kamion. Vozač teže ozlijeđen prilikom iskakanja iz kabine

Šarlota Brnčić

Nesreća na Brajdici / Snimio čitatelj

Nesreća na Brajdici / Snimio čitatelj

Spletom sretnih okolnosti kontejneri su se obrušili na priključno vozilo, a ne na kabinu u kojoj se tada nalazio vozač. On je instinktivno reagirao i iskočio iz kabine, a u tom spašavanju se ozlijedioNa kontejnerskom terminalu Brajdica samo pukom srećom izbjegnuta je jučer tragedija do koje je lako moglo doći u trenutku kada su se kontejneri srušili na teretno vozilo.

Foto galerija: Nesreća na radu na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci Foto: Snimio čitateljSpletom sretnih okolnosti kontejneri su se obrušili na priključno vozilo, a ne na kabinu u kojoj se tada nalazio vozač. On je instinktivno reagirao i iskočio iz kabine, a u tom spašavanju se ozlijedio.


Na mjesto događaja izašla je i policija koja je konstatirala činjenice, dok je na inspekciji zaštite na radu da rasvijetli točne okolnosti u kojima se sve odigralo.
Prema informacijama iz PU primorsko-goranske, do nesreće je došlo prilikom ukrcaja kontejnera dizalicom kada je kontejner zahvatio druge kontejnere koji su se srušili na priključno vozilo teretnog vozila.


Vozač koji je upravljao kamionom je iskočio te se tom prilikom i ozlijedio. Prema dostupnim informacijama, vozač je teže ozlijeđen.


U pitanju je ozljeda pete i nakon ukazane mu prve pomoći zadržan je na daljnjem liječenju u KBC-u na Sušaku.


Visina nastale materijalne štete za sada nije utvrđena.