Sigurnost prometa

Na Kikovici akcija nadzora teretnih vozila. Utvrđeno ukupno 40 prekršaja, među kojima i opasni nedostaci

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto MUP

Ilustracija Foto MUP

Sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestamaPu primorsko-goranska priopćila je kako je jučer, od 10 do 15 sati, na čvoru Kikovica kod Rijeke provedena ciljana akcija nadzora teretnih vozila.


Akcija je provedena u suradnji službenika prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske s djelatnicima Mobilne jedinice carine, Prometne inspekcije, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske s mobilnom stanicom za tehnički pregled vozila.


Utvrđeno je ukupno 40 prekršaja. Kod određenih teretnih vozila utvrđeni su opasni nedostaci kao: neispravnost kočnica, napuknuće prednjih kočionih diskova, pneumatici u tolikoj mjeri istrošeni da je vidljivo pletivo karkase kao i dubina gaznog sloja nije u skladu sa zahtjevima te prekoračenje najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja.
Zbog utvrđenih prekršaja, vlasnici vozila sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Policija će i u idućem razdoblju nastaviti s provedbom sličnih akcija u prometu radi povećanja ukupne sigurnosti prometa na cestama, kao i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća te stradavanja sudionika u prometu.