Blokirano gradilište

Na Kantridi pronađena zaostala avionska bomba iz Drugog svjetskog rata

Portal Novilist.hr

Foto PUPG

Foto PUPG

U tijeku su pripremne radnje poradi neutralizacije pronađene avionske bombe u skladu s pravilima struke. Radovi na gradilištu su obustavljeni do daljnjega, a policija će i dalje osiguravati mjesto događajaRIJEKA – Danas u Izviđačkoj ulici u Rijeci, odnosno na području Kantride, tijekom izvođenja građevinskih radova na gradilištu bivše tvornice, radnici su uočili minsko-eksplozivno sredstvo, nalik avionskoj bombi.


Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji osiguravaju mjesto događaja, kao i policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske koji su utvrdili da je riječ o većoj avio-bombi zaostaloj iz 2. svjetskog rata.


U tijeku su pripremne radnje poradi neutralizacije pronađene avionske bombe u skladu s pravilima struke. Radovi na gradilištu su obustavljeni do daljnjega, a policija će i dalje osiguravati mjesto događaja.
O daljnjim postupanjima policije javnost će biti pravodobno obaviještena, navodi se u priopćenju PUPG. 


Lokacija na kojoj je bomba pronađena je gradilište stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu bivše tvornice odjeće RIO u Rijeci.


 Radnici su tijekom radova uočili veću bombu pa je pozvana policija.


Avionska bomba najvjerojatnije je bačena iz savezničkih zrakoplova tijekom bombardiranja Rijeke u posljednjih 20 mjeseci Drugoga svjetskog rata.


Ciljevi su uglavnom bili industrijski pogoni, ali su zbog nepreciznosti i leta na velikim visinama bombe padale i po okolnim stambenim naseljima te drugim dijelovima grada.