Problemi s kršenjem izolacije

Na graničnim prijelazima “padaju” zaraženi Covidom, ali i vozači koji nemaju vozačku dozvolu

Šarlota Brnčić

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Bujska policija je tako navečer na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Plovanija u taksi vozilu zatekla 26-godišnjakinju za koju je utvrđeno da joj je određena mjera izolacije i liječenja od kuće, s obzirom da je pozitivna na virus Covid-19Granična policija ovih dana ima pune ruke posla, i to ne samo onog uobičajenog jer im dodatne probleme stvaraju građani zaraženi korona virusom, ali i drugi koji se ne pridržavaju propisa.


Bujska policija je tako navečer na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prijelazu Plovanija u taksi vozilu zatekla 26-godišnjakinju za koju je utvrđeno da joj je određena mjera izolacije i liječenja od kuće, s obzirom da je pozitivna na virus Covid-19. Budući da je njezinim izlaskom iz kuće nastala opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima, po izlječenju će se nad 26-godišnjakinjom provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u širenje i prenošenje zarazne bolesti.


Djelatnici Policijske postaje Dvor dovršili su krim istraživanje nad 68-godišnjakom zbog sumnje u širenje i prenošenje zarazne bolesti. Naime, njega se sumnjiči da je napustio mjesto stanovanja, ne pridržavajući se uputa epidemiologa, naloženih radi sprječavanja širenja, suzbijanja i zaštite pučanstva Republike Hrvatske od bolesti Covid-19. On je u svojstvu suvozača, kombi vozilom nacionalnih oznaka Republike Srbije, pristupio graničnoj kontroli na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dvor, čime je došlo do opasnosti širenja i prenošenja zarazne bolesti među ljudima.
Djelatnici Postaje granične policije Stara Gradiška, na graničnom prijelazu na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali su vozača i automobil, švicarskih registracijskih oznaka. Pritom su utvrdili da 26-godišnji vozač sa prebivalištem u Republici Srbiji ne posjeduje vozačku dozvolu. Policijski službenici su 26-godišnjaku uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.