Izbrisao profil

Na društvenim mrežama oglasila prodaju dvaju romobila. Popunivši autorizacijske podatke, shvatila da je ostala bez novca

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Nakon obavljene uplate, navodni kupac je prekinuo svaku komunikacijuPorečka je policija zaprimila prijavu 36-godišnjakinje oštećene prilikom internetske prodaje.


Oštećena je na društvenim mrežama oglasila prodaju dvaju romobila. Nakon što joj se javio, potencijalni kupac je naveo kako je izvršio uplatu traženog iznosa koji je potrebno dvostruko autorizirati i poslao oštećenoj poveznice za autorizaciju.


Popunivši autorizacijske podatke, oštećena je shvatila da je na račun navodnog kupca uplatila više stotina eura.
Nakon obavljene uplate, navodni kupac je prekinuo svaku komunikaciju sa prodavateljicom i izbrisao korisnički profil sa društvene mreže.


Policija poduzima mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti djela.


Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo pojavljuju osobe čiji je cilj prijevara prodavatelja i kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na upute koje vam daju sugovornici sa druge strane, odnosno da dobro provjere bankarske akcije i transakcije koje izvršavaju prije samog izvršenja kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.


U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u policijskoj postaji.