Zaustavljen

Na brojnim riječkim benzinskim postajama mjesecima točio gorivo bez plaćanja. Uhićen tijekom redovnog nadzora prometa

Šarlota Brnčić

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Pao" u Zvonimirovoj ulici za volanom Renaulta bez vozačke i prometne dozvoleDovršeno je kriminalističko istraživanje policijskih službenika riječke Prve policijske postaje nad 36-godišnjakom za kojim su bile raspisane potrage zbog sumnje u više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.


Osumnjičenika je policija zaustavila tijekom redovnog nadzora u prometu preksinoć, oko 21.30 sati, u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, kada je upravljao Renaultom, bez registracijskih oznaka, a na kojem je umjesto oznake samoinicijativno stavio natpis na stranom jeziku.


Vozilom je upravljao bez vozačke i prometne dozvole, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Provjerom je utvrđen njegov identitet te je ujedno otkriveno kako su za istim raspisane potrage.
Naime, sumnjiči se da je u protekla tri mjeseca, između 18. lipnja i 21. rujna, počinio sedam kaznenih djela teške krađe na benzinskim postajama u Rijeci gdje bi natočio gorivo u vozilo i udaljio se bez plaćanja računa.


Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je istovjetno kazneno djelo počinio u lipnju i na području Matulja gdje je također na benzinskoj postaji natočio gorivo u neregistrirano vozilo pa se odvezao u nepoznatom smjeru iako nije platio račun za gorivo.


Ovim kaznenim djelima teških krađa oštećena je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko četiri tisuće kuna.


Protiv 36-godišnjaka je završetkom istraživanja podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje osam kaznenih djela teške krađe i dva kaznena djela krivotvorenja isprave te je predan pritvorskom nadzorniku.


Uz to je i prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i Zakona o osobnoj iskaznici te Zakona o prebivalištvu.