UHIĆENJE

Mula na zagrebačkom aerodromu: Brazilka progutala kilogram kokaina u 76 kapsula

Hina

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

U posljednja tri mjeseca ovo je treći slučaj u kojem su s kokainom u zagrebačkoj zračnoj luci uhićeni brazilski državljani.ZAGREB – U zagrebačkoj zračnoj luci uhićena je 28-godišnja Brazilka koja je prije dolaska u Hrvatsku progutala 76 kapsula s ukupno gotovo kilogramom kokaina, izvijestila je policija u srijedu.


Policija je izvijestila da je 28-godišnjakinja u Zagreb došla 3. listopada letom iz Sao Paula preko Lisabona.


Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je završila na rendgenskom snimanju na kojem je uočen “veći broj stranih tijela u probavnom traktu” pa joj je pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb.
“Tijeku boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu”, kažu u policiji.


Dodaju da je cilj unosa kapsula punjenih kokainom bila daljnja preprodaja.


“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu”, kažu u policiji.


U posljednja tri mjeseca ovo je treći slučaj u kojem su s kokainom u zagrebačkoj zračnoj luci uhićeni brazilski državljani.