Strašne scene

Mučitelj životinja snimljen kako divljački mlati psa, sve je prijavljeno, ali nitko ne čini ništa

Portal Novi list

Foto Screenshot Animalex

Foto Screenshot Animalex

Na snimci se vidi kako muškarac nogom mlati psa, koji cvili. Policija unatoč svemu još nije izašla na teren niti postupala protiv vlasnika, a ništa ne čini ni veterinarska inspekcijaUdruga za pravnu zaštitu životinja Animalex objavila je uznemirujući video na kojem se vidi kako muškarac muči psa. Sve se odvijalo kod Daruvara, a iz udruge kažu kako su video primili prošlog tjedna.


Na snimci se vidi kako muškarac nogom mlati psa, koji cvili. Policija unatoč svemu još nije izašla na teren niti postupala protiv vlasnika. Građani su sami prijavili kazneno djelo daruvarskoj policiji, no, kako kažu u Animalexu, dobilis u odgovor da “ovo kazneno djelo nije u njihovoj nadležnosti”.


Animalex potom je slučaj prijavio veterinarskoj inspekciji, no ni oni nisu oduzeli pse ovom mučitelju životinja.
“Napravili smo dvije prijave, prvo je bila prekršajna prijava veterinarskoj inspekciji gdje sam spomenula sve uvjete i ozljede koje su prekršajne prema zakonu i prema kojima inspektor ima odmah oduzeti životinje”, rekla je za Dnevnik.hr Iris Ban-Krošelj iz Animalexa.Od prijave do izlaska inspektora prošli su dani, ali psi su i dalje s vlasnikom.


“Veterinar je pri izlasku čipirao i cijepio dva psa. Tamo se ukupno nalaze tri psa i četiri šteneta. Inspektor tvrdi, iako to nije moguće, barem prema fotografijama i snimkama, da baš taj video u kojem čovjek nogom gazi po glavi psa – nije vidio”, rekla je Ban-Krošelj.


Nova TV upitala je policiju zašto nije reagirala.


“Mi smo imali dojavu o mučenju životinja u Doljanima, no kako smo utvrdili da je na teren izašla veterinarska inspekcija, mi nismo izlazili. Za takve slučajeve nadležni su veterinarska inspekcija i komunalni redar”, rekao je Novu TV glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved.


Sad je, čini se, sve na DORH-u, kojem je kaznena prijava predana 4. kolovoza.


“Od veterinarske inspekcije ne očekujemo ništa. U kaznenom postupku i u presudi suda odlučuje se o trajnom oduzimanju životinja. Od državnog odvjetništva očekujemo da pogledaju videosnimke i uvide kako se rade o mučenju životinja.


Oni predmet uzimaju u obradu od ponedjeljka. Sad ćemo koristiti sva sredstva koja su nam dostupna, očekujemo bezuvjetnu zatvorsku kaznu za počinitelja ovih strašnih mučenja pasa”, rekla je Iris Ban-Krošelj.