Auto mu oduzeo prednost

Motociklist teško stradao u prometnoj nesreći na raskrižju na Škurinju

Vladimir Mrvoš

Od jačine udarca, 57-godišnjak je s mopedom skrenuo na nogostup gdje je udario u parkirano osobno vozilo te potom izgubio nadzor nad kretanjem vozila i pao na nogostup zajedno s mopedomRIJEKA – U četvrtak 29. srpnja, oko 17.15 sati, u Rijeci se na Škurinju dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 57-godišnji hrvatski državljanin. Do nesreće je došlo kada je 26-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim vozilom marke Kia, riječkih registarskih oznaka, i u ulici Save Jugo Bujkova na raskrižju oduzeo prednost prolaska 57-godišnjaku dok je upravljao mopedom marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka.


Od jačine udarca, 57-godišnjak je s mopedom skrenuo na nogostup gdje je udario u parkirano osobno vozilo te potom izgubio nadzor nad kretanjem vozila i pao na nogostup zajedno s mopedom.


Ozlijeđenom 57-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teške ozljede. Zbog izazivanja prometne nesreće, 26-godišnjak je priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće.
Policija je očevidom utvrdila kako je mopedist upravljao vozilom s nepripadajućim registarskim oznakama i bez prometne dozvole. Zbog toga će pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave, protiv 57-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Tijekom četvrtka dana evidentirano je deset prometnih nesreća na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske u kojima je jedna osoba teže i jedna osoba lakše ozlijeđena. Pješakinja od 65 godina oko 11.30 sati lakše ozlijeđena na obilježenom pješačkom prijelazu na Martinkovcu u Rijeci kada je na nju naletjelo osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala hrvatska državljanka.