Jurnjava

VIDEO Motociklist se ganjao s presretačem po riječkoj obilaznici, jurio 200 na sat, pa sletio s ceste

Šarlota Brnčić

Foto PU Primorsko-goranska

Foto PU Primorsko-goranska

Vozaču je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen i da je zadobio prijelom noge»Mad Max« su jedine riječi kojima se može nazvati motociklist koji je jučer poslijepodne »dao papra« policijskom presretaču koji ga je doslovno morao ganjati po cesti. Odbjegli motociklist je u jednom trenutku prekoračio brzinu za čak 100 km/h.


O cestovnoj drami detaljne informacije dali su iz PU primorsko-goranske, a sve je započelo nešto poslije 15 sati kada je posadu policijskog presretača kod tunela Sv. Kuzam pretekao motocikl. Kretao se u smjeru Hreljina, a policajci su uočili da je dio registracije prekriven naljepnicom.


U namjeri zaustavljanja vozača motocikla policijski službenici posade policijskog presretača uporabili su svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, a na koje se vozač oglušio te je nastavio vožnju povećavajući brzinu kretanja motocikla.
Izmjerena je brzina kretanja motocikla od 192 do gotovo 200 km/h, iako je na toj dionici autoceste A7 brzina ograničena na 100 km/h.Vozač se nije zaustavljao već je na čvoru Hreljin skrenuo prema DC-501, u smjeru Oštrovice, povećavajući razmak između svog vozila i presretača. Kako ne bi ugrozili sigurnost prometa policijski službenici prestali su s uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova te usporili vožnju presretača.


Nastavljajući vožnju u smjeru kojim je skrenuo vozač motocikla, posada presretača je nakon određenog vremena naišla na prometnu nesreću te su osigurali mjesto događaja i izvijestili hitnu pomoć.


Utvrđeno je da je u prometnoj nesreći sudjelovao vozač ranije navedenog motocikla, 47-godišnji hrvatski državljanin.


Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika te je vozač u zavoju izgubio nadzor nad motociklom, izletio izvan ruba kolnika i udario u zaštitnu ogradu.


Vozaču je liječnička pomoć pružena u KBC Rijeka, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen i da je zadobio prijelom noge.


Zbog niza prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nepostupanje po znakovima policije za zaustavljanje i nepropisna brzine), protiv 47-godišnjeg vozača će biti podnijet optužni prijedlog, a zbog sumnje na krivotvorenje registracijske pločice bit će provedeno kriminalističko istraživanje.


S obzirom na očekivani povećani obim prometa policija će u narednim danima intenzivno nadzirati brzinu kretanja vozila i činjenje težih prometnih prekršaja, posebice onih koji dovode do prometnih nesreća s težim posljedicama.


Stoga se i ovom prilikom pozivaju vozači, ali i ostali sudionici u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa.