Opasna vožnja

Motociklist poginuo na Krku. Policija objavila detalje prometne nesreće

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Zbog zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu događajaU prometnoj nesreći što se sinoć dogodila oko 19.45 sati na području otoka Krka smrtno je stradao 42-godišnji vozač motocikla.


Riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije koji se motociklom, riječkih registracijskih oznaka, kretao državnom cestom 102 u blizini raskrižja za mjesto Vrh, a u smjeru grada Krka.


Očevidom je utvrđeno kako je do nesreće došlo kada je 42-godišnjak u zavoju nepropisno pretjecao automobil, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnji slovenski državljanin, a budući da je tada nailazio auto iz suprotnog smjera, naglo se vraćao u traku kretanja te udario bočno u navedeno slovensko vozilo.
Pri tome je izgubio nadzor nad motociklom i sletio izvan kolnika te potom udario u betonski rubnik i u kamenje uz cestu pa nastavio kretanje u klizanju motociklom dok se nije zaustavio na metalnom stupu.


Od jačine udarca motociklist je pao na tlo s motorom i zbog zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu događaja.


Zbog očevida promet se dionicom DC 102 do 20.40 sati odvijao jednim prometnim trakom, a nakon toga je do 22 sata dionica bila zatvorena za sav promet te su vozila usmjerena na alternativne pravce.